YARGITAY: BAŞKASININ HESABINA İZİNSİZ GİRİP ŞİFRE OLUŞTURUP ERİŞİM ENGELLEME TCK 244/2’Yİ OLUŞTURUR

Yargıtay 8.CD.’nin “Katılana ait e-posta adresine hukuka aykırı olarak giren ve yeni şifre oluşturup katılanın erişimini engelleyerek e-mail adresini kullanan sanığın sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme suçu uyarınca cezalandırılması gerekir.” şeklindeki kararı aşağıdadır.

Kaynak:  http://www.kazanci.com/kho2/ibb/giris.htm

YARGITAY 8. CEZA DAİRESİ 

2013/771 E.,  2014/15833 K. KT: 23.6.2014

  • SİSTEMİ ENGELLEME BOZMA VERİLERİ YOK ETME VEYA DEĞİŞTİRME SUÇU ( Sanığın Katılana Ait E-Mail Adresine Hukuka Aykırı Olarak Girerek Yeni Şifre Oluşturup Katılanın Erişimini Engellediği ve E-Mail Adresini Kullandığı – Beraat Kararı Verilemeyeceği )
  • BAŞKASINA AİT E-POSTA ADRESİNE GİREREK YENİ ŞİFRE OLUŞTURMAK ( Suretiyle Katılanın Erişimini Engellediği – Sistemi Engelleme Bozma Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçundan Cezalandırılması Gerektiği )

5237/m. 244/2

ÖZET : Katılana ait e-posta adresine hukuka aykırı olarak giren ve yeni şifre oluşturup katılanın erişimini engelleyerek e-mail adresini kullanan sanığın sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme suçu uyarınca cezalandırılması gerekir.

DAVA : Gereği görüşülüp düşünüldü:

KARAR : Katılana ait hotmail adresine hukuka aykırı olarak giren ve yeni şifre oluşturup katılanın erişimini engelleyerek e-mail adresini kullanan sanığın eylemine uyan TCK. nun 244/2. madde ve fıkrası uyarınca cezalandırılması gerektiği gözetilmeden yazılı şekilde yasal ve yeterli olmayan gerekçeyle beraatına hükmolunması,

SONUÇ : Yasaya aykırı, C. Savcısının temyiz itirazları bu itirazları yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 Sayılı Kanunun 8/1. maddesi uyarınca uygulanması gereken 1412 Sayılı CMUK.nun 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, 23.06.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

 

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş ve ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.